(Foto: Emile van Aelst)

Aantal klanten bij de Voedselbank sinds coronacrisis flink gestegen

Het aantal klanten van de Voedselbank is sinds het uitbreken van de coronacrisis flink gestegen. Bovendien is de verwachting dat groei de komende maanden alleen maar verder zal toenemen.

“Door de economische krimp en de stijging van de werkeloosheid zullen meer mensen moeite krijgen om financieel rond te komen”, zegt de Voedselbank Nederland. Ze zien een groei van 8,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is er dit jaar geen sprake van de gebruikelijke ‘zomerdip’.

De groei is vooral merkbaar in de grote steden. Zo is er in Amsterdam een toename van 26% en tonen andere grote steden ook hogere groeicijfers dan gemiddeld. De Voedselbank Leiden heeft ook te maken met een flinke stijging van het aantal klanten, maar noemt geen precieze percentages.

Hamsteren
In de weken kort na de uitbraak van de coronapandemie had de Voedselbank het in onze stad lastig. Door het vele hamsteren van mensen bleef er weinig voedsel over voor de Voedselbank. Met de actie ‘Voedselbank zoekt hamsteraars’ werden er toen extra producten ingezameld.

Schulden
Met de aankomende groei van het aantal klanten in het vooruitzicht doet de Voedselbank een oproep: “Werk je niet onnodig in de schulden met alle lange termijn gevolgen van dien. Als corona ons iets leert is dat ‘het iedereen kan overkomen’.”

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×