(Foto: Emile van Aelst).

Voedselbank Leiden zoekt hamsteraars (M/V)

Met de actie ‘Voedselbank zoekt hamsteraars (M/V)’ hoopt Voedselbank Leiden extra producten in te zamelen. Doordat veel mensen zijn gaan hamsteren door de paniek rondom de coronacrisis, bleef er de afgelopen weken weinig over voor de Voedselbanken. Dat is een van de redenen waardoor de voorraad flink is afgenomen. Op dit moment is er nog voor drie weken aan producten beschikbaar.

Andere reden voor het teruglopen van de voorraden zijn het noodgedwongen sluiten van de deuren van kerken waar veel levensmiddelen ingezameld werden en dat de traditionele boter, kaas en eieren inzamelingsactie van de Voedselbank rond Pasen niet door kan gaan. De producten die de horeca enkele weken doneerde, zijn inmiddels ook op.

De Voedselbank roept mensen op om vooral lang houdbare producten te doneren (groenten in blik, pasta en pastasaus, rijst, peulvruchten, wasmiddel, havermout en muesli, vis in blik, zonnebloemolie, thee en koffie, luiers).

Levensmiddelen kunnen worden afgeven bij de Voedselbank Leiden (Willem Barentszstraat 37) op:

• maandag van 10 tot 13 uur
• dinsdag van 9 tot 15 uur
• woensdag van 18 tot 20 uur
• donderdag van 9 tot 15 uur

Andere dagen en tijden of ophalen aan huis kan in overleg met de Voedselbank via 06 – 18348481. Ook financiële donaties zijn welkom via NL82 INGB 0001152165 t.n.v. Voedselbank Leiden.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×