(Archieffoto: Chris de Waard).

Woensdagmarkt terug naar centrum van Leiden

De Leidse woensdagmarkt keert vanaf 9 september voorlopig terug naar haar oude locatie rond de Nieuwe Rijn. De markt bestaat uit voedingsmiddelen en niet-voedingsmiddelen. De gemeente onderzoekt in de vorm van een proef of de woensdagmarkt op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Zo komen bijvoorbeeld de drukste kramen op brede plekken te staan en is er tussen de marktkramen voldoende ruimte om een goede doorstroming mogelijk te maken.

De gemeente laat weten het belangrijk te vinden dat Leiden een mooie markt in het centrum heeft. Afstand houden in de openbare ruimte zal nog langere tijd de norm zijn. De gemeente wil daarom kijken naar de mogelijkheden om de woensdagmarkt weer te laten plaatsvinden in het centrum. De woensdagmarkt heeft namelijk relatief meer ruimte dan de zaterdagmarkt en wordt minder druk bezocht. Het succes van de markt hangt mede af van de marktkooplieden en bezoekers. De gemeente doet dan ook een beroep op ieders verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er voldoende afstand van elkaar houden wordt gehouden zodat de woensdagmarkt in het centrum kan blijven.

Zaterdagmarkt
De zaterdagmarkt blijft ten minste tot 1 november 2020 op haar huidige locatie rond de Lammermarkt en de Beestenmarkt. Het besluit of en wanneer de zaterdagmarkt weer terug kan naar de Nieuwe Rijn is onder andere afhankelijk van de pilot met de woensdagmarkt en de actuele coronacijfers.

De zaterdagmarkt vindt ook op 3 oktober plaats omdat er dit jaar geen 3 oktoberevenementen zoals de kermis georganiseerd worden in de stad.

Advertentie

Leiden weekmarkt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×