Wethouder Geertsema: "Marktgebied is veilig"

Wijkvereniging Pancras-West schetst een verkeerd beeld over de veiligheidssituatie van de Leidse centrummarkt. Dat zegt wethouder Geertsema naar aanleiding van de brief die de wijkvereniging vorige week naar burgemeester Lemstra stuurde. In de brief verwijt de wijkvereniging de gemeente laksheid waar het gaat om het de veiligheid van de marktroute. Zo zou urgentieverkeer niet door de smalle straatjes kunnen als er markt is en doet de gemeente daar al een jaar niets aan. Wethouder Geertsema ontkent dat: “Naar aanleiding van een brand in een marktkraam, twee weken geleden, ben ik met de brandweer meegeweest tijdens een extra controle op de markt. De brandweer heeft daarbij geen gevaarlijke of onwenselijke situaties geconstateerd.”

Naar aanleiding van de brieven van de wijkvereniging heeft de gemeente het marktgebied de afgelopen maanden nauwkeurig in kaart gebracht. Die inventarisatie ligt nu ter beoordeling bij de brandweer. Geertsema verwacht echter niet dat er aanpassingen nodig zijn: “Misschien dat er ergens een extra brandkraan moet komen.”

Dat de veiligheid in het gebied gevaar loopt, ontkent Geertsema stellig: “De brandweer heeft lange slangen en kan vanaf de bruggen in het gebied naar twee kanten toe blussen. Dat is voldoende”. Ook de aanrijtijden zijn niet in het geding. “Bij de brand die twee weken geleden uitbrak in de marktkraam van een kippenboer was de brandweer met twee wagens op tijd aanwezig. Het enige obstakel bij die brand was een politieauto die in de weg stond,” aldus de wethouder. “En bovendien is een brandweerwagen in geval van nood een stuk steviger dan de luifel van een marktkraam, dus erdoor kunnen ze altijd”.

Leiden weekmarkt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×