(Foto: Screenshot Zoom).

Leidse studenten Europees kampioen debatteren

Twee debatteams van de Universiteit Leiden zijn Europees kampioen debatteren geworden. Tijdens de online finale van het EK gingen de Leidse studenten er in de ‘open categorie’ en ‘Engels als tweede taal’ met het goud vandoor.

Na negen voorrondes en in totaal zeven finalerondes tegen teams uit heel Europa bereikten de Leidenaren beide finales van het Europees kampioenschap debatteren. Katharina Margareta Jansen​ en ​Louis Honee​ bereikten zowel de finale voor teams met Engels als tweede taal (ESL) als de open finale (waar ook Engelstaligen aan meedoen). ​David Metz​ en ​Emma Lucas​ drongen ook door tot de open finale, waarna er dus twee Nederlandse (en zelfs Leidse) teams in de finale stonden.

De stelling van de ESL finale ging over een hypothetische wereld zonder religie. Katharina en Louis moesten redeneren voor een atheïstische samenleving; zij hebben gewonnen. David en Emma hebben de winst gepakt bij de open finale, waar ze moesten argumenteren tegen het recht voor gewetensbezwaarde politieagenten om bevelen te weigeren. “Een ontzettend indrukwekkende prestatie!”, vindt Axel Hirschel van de Nederlandse Debatbond.

Nederland doet het vaker goed op het EK maar deze dubbele winst is voor het eerst. Het EK debatteren zou dit jaar in Astana (Kazachstan) plaatsvinden, maar uiteindelijk is het hele evenement online gehouden via Zoom.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×