(Foto's: Emile van Aelst).

Gebr. de Nobel weer open met beperkt aantal bezoekers

Poppodium Gebr. de Nobel is weer open. Als gevolg van de coronacrisis hield directeur Ruud Visser noodgedwongen sinds maart de deuren gesloten. Tijdens de sluiting is de grote zaal van de uitgaansgelegenheid verbouwd. Dat was al eerder gepland. Er is daardoor ruimte voor ongeveer honderd bezoekers extra.  Dat komt nu goed uit om coronaproof concerten te kunnen organiseren. Met optredens van de Rotterdamse band El Fatso en Ten Times a Million vierden Visser en zo’n honderd bezoekers zaterdagavond de officiële heropening.

Gebr de Nobel is weer open. Voorlopig één concert per week. Vanavond het eerste Ten Times a Million | Gebr. de Nobel – nog een aantal tickets in de verkoop!

Geplaatst door Sleutelstad op Zaterdag 29 augustus 2020

Verslaggever Chris de Waard legde de opening vast.

Door de maandenlange sluiting stevende het poppodium op een faillissement af. Vorige week werd bekend dat Visser driekwart van het personeel heeft moeten ontslaan. “Tijdelijk”, stelt Visser die de ex-medewerkers beloofd heeft dat ze in financieel betere tijden weer aan de slag kunnen bij zijn organisatie.

Coronaproof
De verbouwing van de grote zaal zat al in de pijplijn. De sluiting is gebruikt om de plannen eerder uit te voeren. Met wat kleine aanpassingen is de zaal tevens coronaproof gemaakt. “Er zijn zitplaatsen die op voldoende afstand van elkaar staan. De grote zaal en balkon bieden zo plek aan 106 mensen. Drankjes bestellen doe je vanuit je stoel”, verklaart Visser. Ook zijn er een tweede bar en een rolstoelvriendelijk hoekje met lift gerealiseerd.

Chris de Waard sprak na afloop van de eerste avond met directeur Ruud Visser die tevreden terugblikte op het verloop van de eerste avond.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×