Als een vrije vogel tussen de boomtoppen is de kers op de taart van SOL Factor 20. (Foto's: Gerry van Bakel).

Spectaculaire afsluiting van SOL Factor zomerprogramma op Klimeiland

Wiebelend over een touw, een brug die wat planken mist of zittend op een zadel. En dat allemaal zo’n vier tot elf meter boven de grond. Om vervolgens al ’tokkelend’ naar beneden te roetsjen. Het Klimeiland in de Vlietlanden biedt uitdaging genoeg voor de iets oudere jeugd die welzijnsorganisatie SOL Leiden deze zomer ook graag wil aanspreken. Een waardige afsluiter van zes weken zomerprogramma SOL Factor 20.

Per 1 juli startten de drie nieuwe welzijnsorganisaties BuZz, Incluzio en SOL nadat zij de aanbesteding in het sociaal domein van Leiden hadden gewonnen. Aan hen de opdracht om de sterke sociale basis die de gemeente voor ogen staat vorm te geven. SOL Leiden neemt hierbij het segment kinderen en jeugd van 4 tot 18 jaar voor zijn rekening. Vanwege de corona-crisis en de daarbij horende beperkende maatregelen was de kennismaking met de stad wat in het water gevallen. Maar SOL Leiden wilde dolgraag een mooi visitekaartje afleveren en zorgde per 20 juli, toen de basisscholen vakantie kregen voor een vol zomerprogramma met voor elk wat wils: SOL Factor 20.

Kers op de taart
Nog net voor de basisscholen sloten konden de medewerkers van SOL Leiden de programmaboekjes op scholen gaan uitdelen en was de website klaar voor  de inschrijvingen. Over de opkomst is jeugd- en jongerenmakelaar van SOL Elles van Capel heel goed te spreken. “We hebben geprobeerd in alle wijken activiteiten aan te bieden. En zelfs kinderen op de fiets opgehaald uit de ene wijk om ze naar een andere wijk te krijgen voor een bepaald onderdeel. We kijken tevreden terug op deze eerste zomer. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. De groep 14+ is lastig te bereiken en daar willen de we na de vakantie ook extra aandacht aan gaan besteden. Zo’n klimmiddag hier op de Vlietlanden is natuurlijk speciaal voor hen. Ik vind het zelf ook de kers op de taart.”


Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel over de afsluitende klimmiddag van SOL zomerprogramma Factor 20.

De kinderen die vandaag op de fiets zijn gestapt en de kans op een regenbui voor lief hebben genomen zijn allemaal goed te spreken over het klimavontuur. “Soms best wel spannend”, geven ze toe, maar vooral “heel erg leuk om te doen”. De tips voor beginners zijn: “gewoon doen, niet naar beneden maar vooruit kijken en blijven proberen.”

Overal in de stad
Als op de laatste dag van augustus het schooljaar weer begint, zal ook steeds meer duidelijk worden wat SOL Leiden in petto heeft voor kinderen uit alle Leidse wijken. “We komen met een mooi programma”, belooft Van Capel, “en we horen graag ook van kinderen en jongeren zelf wat ze willen doen. We zitten overal door de stad in Huizen van de Buurt en andere locaties. Kijk op onze website voor de adressen en contactgegevens.”

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×