Kom kennismaken met de kunstenaar in jezelf bij BplusC, voor alle leeftijden. (Foto: BplusC).

Gratis proeflessen muziek, dans, theater, taal en beeldende kunst bij BplusC

De scholen zijn vandaag weer begonnen en dat luidt ook het nieuwe cursusseizoen in bij BplusC. Wie een nieuw instrument wil leren bespelen, of uitvinden of ballet iets voor jou is of toch een cursus Spaans of Japans of Nederlands als tweede taal, kan de komende maand terecht bij BplusC voor een vrijblijvend kennismakingsaanbod zonder prijskaartje.

Zowel voor kinderen als volwassenen is er een ruim aanbod aan proeflessen en workshops op diverse locaties in de stad. De lessen worden coronaproof aangeboden. Op de website van BplusC staat het complete aanbod. Aanmelden is verplicht en kan online via de aanmeldbutton bij de proefles of door een e-mail te sturen naar proefles@bplusc.nl onder vermelding van naam, gewenste cursusnaam en de datum.

Nieuwgrieks
Deze week zijn van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 september de Taalinformatiedagen. Op deze dagen kun deelnemers online kennismaken met docenten, het taalniveau testen en advies krijgen over welke cursus het best bij jou past. Bij de BplusC Volksuniversiteit kunnen cursisten kiezen uit een groot aantal taalcursussen: van Duits tot Nieuwgrieks, van beginnerscursussen tot vakantiecursussen. Deelnemers leren spreken, luisteren, schrijven en lezen in een vreemde taal. Iedereen is welkom, ongeacht vooropleiding of leeftijd.

Aanmelden kan via klantenservice@BplusC.nl of bel naar 0900-2323000. Een telefonisch intakegesprek om je startniveau te bepalen, is ook mogelijk.

Openingstijden bibliotheken
Ook de Leidse bibliotheken gaan weer volledig open en bieden allerlei activiteiten aan voor zowel kinderen als volwassenen, zoals het voorleesuurtje op woensdagmiddag in de bibliotheek Nieuwstraat, Het Gebouw, Merenwijk en Stevenshof en het Digitaal Spreekuur bibliotheek Nieuwstraat. Het Digitaal Spreekuur is elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur beschikbaar voor vragen over het digitaal lezen via onlinebibliotheek.nl of het gebruik van pc, tablet, apps en smartphones.

Kijk voor de juiste openingstijden van alle bibliotheeklocaties in Leiden en Leiderdorp op de website van BplusC.

  • Foto: Marcel Schikhof
    Foto: Marcel Schikhof
  • Foto: Henk Aschman
    Foto: Henk Aschman

 

 

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×