Opening academisch jaar. (Foto: Emile van Aelst).

Opening academisch jaar Leiden: ‘we zetten alles op alles voor fysiek onderwijs’

De universiteit van Leiden opende vandaag op een alternatieve manier het Academisch Jaar. De Universiteit Leiden hield wel een fysieke plechtigheid in de Pieterskerk, maar met een zeer beperkt aantal studenten, medewerkers en gasten. Alle andere geïnteresseerden waren op een livestream aangewezen.

In zijn laatste openingstoespraak als rector magnificus constateerde Carel Stolker dat “dit zonder twijfel een van de merkwaardigste periodes uit de geschiedenis van de Universiteit Leiden is.” Ook richtte hij zich tot de nieuwe eerstejaars. “Jullie gaan een magische plaats betreden die universiteit heet. In een wereld die uit het lood ligt door een virus. Maar crisis of geen crisis, universiteiten zullen er zijn en blijven, hoe snel de wereld ook verandert.”

De eerstejaars krijgen voorlopig veel online onderwijs door het coronavirus. Stolker benadrukte dat vooral ook de fysieke ontmoetingen erg belangrijk zijn voor een universitaire opleiding. “Daarom gaan we alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat jullie het komende jaar ook naast digitaal ook fysiek onderwijs gaan krijgen.”

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×