In het doel enkele teamleden van Stichting BuZz, in het midden Joop von Oven, voorzitter FC Boshuizen. (Foto: Stichting BuZz Leiden).

BuZz Leiden en FC Boshuizen gaan voor vitale buurt

Mensen in beweging krijgen, dat is het hoofddoel van BuZz Leiden. De nieuwe welzijnsorganisatie heeft haar hoofdkwartier opgeslagen in de Buurtontmoetingsplek in Leiden-Zuidwest, tegenover het complex van voetbalvereniging FC Boshuizen. Dat biedt mogelijkheden vinden de BuZz-ers.

BuZz Leiden en FC Boshuizen slaan de handen ineen en gaan werken aan een gezonde vitale buurt. Ze willen vooral activiteiten organiseren voor de kwetsbare buurtbewoners in Leiden Zuidwest die vanwege geldgebrek, gezondheidsklachten, mantelzorgtaken of hun hoge leeftijd niet of nauwelijks lid zijn van sportverenigingen en weinig aan bewegen toekomen. Het gaat om laagdrempelige activiteiten waar iedereen aan deel kan nemen. Claudia Bandraban en Marlies Tiepel van BuZz Leiden en Joop von Oven van FC Boshuizen kwamen in Sport071 vertellen over hun plannen.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marlies Tiepel en Claudia Bindraban van BuZz en Joop von Oven van FC Boshuizen over hun nieuwe samenwerking.

De eerste activiteiten starten deze week met de wandelclub op dinsdagochtend voor iedereen en de buurtgym voor vrouwen op maandagmiddag. De wandeling begint om 10.00 uur op het terrein van FC Boshuizen en de begeleiding is in handen van de buurtsportcoaches van Incluzio, een van de andere nieuwe welzijnsorganisaties die de sterke sociale basis in Leiden vorm gaan geven. De buurtgym is op maandag van 13.00 tot 14.30 uur. Zowel wandelen als gymmen is gratis, maar mensen moeten zich wel even aanmelden. Dat kan via de website van BuZz Leiden.

Ook mentaal fitter
Voor voetbalvereniging FC Boshuizen is de samenwerking een mooie kans om meer contact te krijgen met de buurt. “We willen graag zoveel mogelijk mensen op ons terrein krijgen”, aldus Joop von Oven. “Daarom stellen we graag onze velden en kantine ter beschikking aan BuZz.” Tiepel en Bindraban hopen iedereen in de wijk in beweging te krijgen. “We gaan echt op zoek naar wat zij willen doen. De idee├źn komen van de bewoners zelf. Bewegen is gewoon erg belangrijk. Mensen die voldoende sporten en bewegen, zijn niet alleen lichamelijk en mentaal fitter, ze hebben ook minder kans op depressie en hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde soorten kanker.

Ga voor meer informatie over voetbalvereniging FC Boshuizen naar de website. BuZz is te vinden in de Buurtontmoetingsplek Leiden-Zuidwest aan de Willem Klooslaan en via de website van BuZz Leiden.

 

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×