Eerder dit jaar werden ook de boa's van de gemeente Leiden uitgerust met bodycam. (Foto: Gemeente Leiden).

Handhavers van Arriva in Leidse regio uitgerust met bodycam

De handhavers van openbaar vervoerder Arriva dragen sinds vandaag in de regio Zuid-Holland Noord, dus ook de Leidse regio, een bodycam. De kleine camera’s zitten op de borst bevestigd aan het uniform van de medewerker.

De camera’s dienen als aanvulling op de bestaande camera’s bij stations en bushalte’s. Zo zorgt een bodycam ervoor dat bepaalde gedeelten die net buiten de hoek van een bestaande beveiligingscamera vallen, toch gezien worden. Ook bestaan er bushalte’s die niet over camerabewaking beschikken, die met behulp van de nieuwe uitrusting zichtbaar worden.

Volgens Arriva dragen de camera’s bij aan een groter gevoel van veiligheid en het voorkomen van mogelijke incidenten. De bodycams hebben volgens hen een preventieve werking naar  reizigers toe.

Boa’s
Eerder dit jaar werden ook de Buitgewoon Opsporingsambtenaren (boa) van de gemeente Leiden uitgerust met een bodycam. In 2019 startte de gemeente met een pilot waarbij handhavers gebruik konden maken van de kleine draagbare camera.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×