Fred Verhoogt (Sol), Kirsten Zitman (BuZz) en Jolanda Wolfs (Incluzio Leiden) openden gezamenlijk het pand aan de Nieuwstraat. (Foto: PR).

Nieuwe welzijnsorganisaties in Leiden slaan handen ineen

De drie organisaties die begin dit jaar de gemeentelijke aanbesteding van het welzijnswerk wonnen, hebben gezamenlijk een pand aan de Nieuwstraat 7 betrokken. De drie willen daar door goed samen te werken verder invulling geven aan de ‘Sterke Sociale Basis’ zoals de gemeente het totaal van al het welzijnswerk noemt.

Vanuit het hart van de stad gaan Sol, BuZz en Incluzio Leiden hun doelgroepen bedienen. “Het pand krijgt daarmee opnieuw een centrale functie, waar bewoners welkom zijn om vragen te stellen die bijvoorbeeld gaan over financiële zaken of wat de mogelijkheden zijn om terug te keren op de arbeidsmarkt. Ook ‘Een Goede Buur’ krijgt er een plek.

“Het pand aan de Nieuwstraat biedt ons alle drie ruimte om gezamenlijk te kunnen werken. Ook kunnen we zo vragen en signalen makkelijk onderling delen. Voor de inwoners van Leiden betekent dit een centraal punt voor allerlei vragen en ideeën”, zegt Kirsten Zitman van BuZz Leiden.

 

 

Om de samenwerking te benadrukken, hebben de drie welzijnsorganisaties ook een gezamenlijk logo laten ontwikkelen.

Bent u in de buurt, kom gerust een kijkje nemen. U bent van harte welkom. De koffie staat klaar.

Jolanda Wolfs van Incluzio Leiden ziet uit naar themamiddagen die in het pand georganiseerd gaan worden. “Dan horen we ook welke vragen er leven onder de inwoners en kunnen we vraaggericht te werk gaan.” Fred Verhoogt van Sol Leiden denkt dat het gezamenlijke pand de organisaties een goed vertrekpunt gaat bieden om de onderlinge samenwerking verder te ontwikkelen.

Openingstijden
Van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 13.00 uur. Het is de bedoeling dat het pand in de toekomst ook ’s avonds in in het weekeinde open gaat.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×