Diana van Rijn opent zaterdag 12 september haar nieuwe bloemenzaak aan de Bachstraat 528. (Foto: Gerry van Bakel).

Diana's Bloemen kiest voor kleiner: 'Ik krijg gewoon alles, ik ben een zondagskind'

Diana’s Bloemen verhuist zaterdag van de Kennedylaan naar de Bachstraat. Een kleinere winkel, minder dagen in de week open. Voor eigenaresse Diana van Rijn is het een bewuste keuze om het roer om te gooien. “Ik heb zeven jaar lang zes dagen per week in mijn bloemenzaak gestaan. Nu wordt het drie dagen winkel, een dag vanuit huis bestellingen klaarmaken en afleveren en twee dagen om op locatie te werken. Zo kan ik mijn tijd beter indelen.”

Onder de flat in de Bachstraat zitten een aantal bedrijven, geen grote winkelstraat maar een kort rijtje met een elektronicazaak, een hondentrimsalon, een schoonheidsspecialist en vanaf zaterdag 12 september een bloemenzaak die donderdag, vrijdag en zaterdag open zal zijn. Misschien nog iets te bescheiden voor een eigen winkeliersvereniging. Diana van Rijn denkt zelf eerder aan aansluiten bij de winkels op de Kennedylaan. “Maar daar ben ik nog over in onderhandeling.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Diana van Rijn over haar verhuizing naar een kleinere winkel op de Bachstraat 528.

De komende dagen moet Van Rijn nog even flink aan de bak om de winkel klaar te maken voor de opening. “Ik ga vrijdag bloemen halen en dan staat zaterdag alles vol. Ik heb er heel erg veel zin in. Voor mijn vaste klanten is het even wat verder lopen, maar ik verwacht dat ze me wel weten te vinden. In mijn nieuwe winkel staan bloemen centraal.”

Trouwerij
En voor Van Rijn staan mensen centraal. Gezelligheid is een belangrijk onderdeel van haar werk. “Ik ben een echt mensen-mens. Een goede sfeer, even lekker kletsen met klanten hoort erbij.” Dat laatste zal wellicht deels op de stoep moeten plaatsvinden, want er is niet heel veel ruimte in de kleine winkel.

Als bloemist houdt Van Rijn van seizoensbloemen. Ze heeft een heel eigen manier van werken en schikken. “Bij mij krijg je net iets anders dan  je wellicht verwacht. Een klant zei me eens: als ik bij jou kom, ga ik altijd met iets anders de deur uit dan wat ik in mijn hoofd had. En dat vind ik wel een mooi compliment. Op de dagen dat de winkel dicht is, kan ik vanuit huis werken op de tijden dat het mij uitkomt en bijvoorbeeld ook op locatie gaan werken. Voor een trouwerij of een evenement. Het wordt en-en. Ik krijg gewoon alles. Ik vind mezelf een zondagskind.”

 

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×