(Foto: Corine Zijerveld Fotografie).

Fred van Trigt officieel benoemd tot burgemeester Zoeterwoude

Toen de vertrouwenscommissie in juli bekend maakte dat ze Fred van Trigt voorgedragen hadden was het al vrijwel zeker dat hij de functie zou krijgen, maar nu is het officieel: Van Trigt wordt de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude. Bij Koninklijk Besluit is Van Trigt maandag officieel benoemd voor een termijn van zes jaar.

De benoeming voor een termijn hoeft niet te betekenen dat Zoeterwoude daarna haar zelfstandigheid verliest. “Het kan dat het bij één termijn blijft, maar het kan ook best meer zijn. Net als in Oegstgeest wil ik dat het gesprek in de regio gaande blijft. Blijf realistisch kijken naar de toekomst van Zoeterwoude in de regio”, verklaarde commissaris van de Koning Jaap Smit, zijn keuze.

Op woensdag 7 oktober zal Van Trigt, die momenteel wethouder in Hillegom is, beëdigd worden als burgemeester van de kleinste zelfstandige gemeente in Zuid-Holland. Via social media laat hij weten erg naar zijn nieuwe functie uit te kijken: “Ik heb er zin in om aan de slag te gaan in het mooie, groene, wijdse en bedrijvige Zoeterwoude.”

Zoeterwoude Fred van Trigt burgemeester Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×