(Foto's: GGD HM Ed Hölscher)

Koning bezoekt GGD Hollands Midden en coronateststraat Leiderdorp

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend een bezoek gebracht aan de corona-teststraat van GGD Hollands Midden in Leiderdorp. Ook bezocht hij het kantoor van de GGD in Leiden en de afdeling infectieziektebestrijding, de plek waar de bron- en contactonderzoeken naar het coronavirus plaatsvinden.

De GGD gaf aan de Koning uitleg over de werkwijze bij de teststraat. Daar sprak hij met medewerkers die de testen uitvoeren. GGD-medewerkers schipperen elke dag met het belang van de individuele burger ten opzichte van het belang voor de volksgezondheid. Ook zijn verschillende dilemma’s besproken zoals wat de impact van het virus en quarantaine is op het dagelijks leven van mensen.

De dilemma’s zijn keer op keer voelbaar op het moment dat een GGD-medewerker telefonisch contact heeft met mensen over maatregelen die nodig zijn voor het tegengaan van de verspreiding van corona. Tijdens zijn bezoek heeft de Koning dit zelf aan de telefoon ervaren.

Als afsluiting van het werkbezoek had de Koning een gesprek met enkele GGD-artsen over het proces van testen, traceren, informeren en rapporteren, de capaciteit en de criteria voor het op- en afschalen. Op dit moment vraagt de GGD mensen zich alleen bij klachten te laten testen.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×