De fractievoorzitters van PrO, CDA en VVD met het nader ingevulde coalitieakkoord. (Foto: Chris de Waard).

Ook personele invulling college Oegstgeest gelijk aan vorige

Nadat vrijdagmiddag al bekend werd dat de lijmpoging van informateur Ruud Koole in Oegstgeest was gelukt, werd ’s avonds ook het nieuwe college gepresenteerd tijdens een bijeenkomst die door Sleutelstad live werd uitgezonden.

Het nieuwe college bestaat uit exact dezelfde drie wethouders als voor de breuk die eind juni, begin juli een einde maakte aan de samenwerking tussen VVD, PrO en CDA.

De wethouder Matthijs Huizing blijft namens de VVD op zijn post, datzelfde geldt voor Jan Nieuwenhuis namens het CDA. PrO heeft de opgestapte Peter Glasbeek opnieuw voorgedragen. Die houdt voor een groot deel zijn oude portefeuille, maar gaat niet meer over het dossier Endegeest. Dat wordt voortaan, net als de afgelopen twee maanden, behartigd door VVD-wethouder Huizing. “Het zou niet goed zijn om op dat dossier weer van wethouder te wisselen”, is volgens de partijen daarvan de reden.

Volgens Ruud Koole die erin slaagde om de partijen opnieuw te laten samenwerken is er sprake van een nieuwe start. “Je zou het een reset kunnen noemen.” Om de samenwerking de komende tijd goed te houden, is afgesproken dat eer regelmatig een ‘coalitieoverleg’ zal worden gehouden, om te voorkomen dat partijen elkaar verrassen met onverwachte standpunten. Ook is er een serie nieuwe afspraken gemaakt. Die zijn vastgelegd in een ‘Nader Coalitieakkoord‘.

 

 

 

Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×