Noordbuurtseweg. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude krijgt een fietsstraat

Bij de herinrichting van de Noordbuurtseweg in Zoeterwoude-dorp wordt een fietsstraat aangelegd. Ondanks aarzelingen van het CDA en de VVD, stemde de raad gisteren unaniem in met het voorstel. De herinrichting staat voor dit jaar gepland.

De Noordbuurtseweg blijft een asfaltweg, maar één die uitnodigt tot fietsen. De basiskenmerken van een fietsstraat zijn rood asfalt en voorrang op verkeer van dwarsstraten. Er komen minder snelheidsremmers. De weg is eigenlijk een groot fietspad waar auto’s te gast zijn. Ook hier blijft de maximumsnelheid 30 kilometer per uur.

Fractievoorzitter Myrna van der Poel van Progessief Zoeterwoude is blij met het besluit. “Wij denken dat dit een mooie oplossing is met de veiligheid voor de fietser voorop. De fietser wordt nu als het ware de hoofdbewoner van de weg.”

Het CDA ziet de fietsstraat eigenlijk niet zitten, maar stemde toch voor. De fractie wist dat tegenstemmen toch geen zit had en koos ervoor om mee te stemmen om het politieke proces niet te vertragen. Wel spreekt fractievoorzitter Arjan Bakx zijn zorgen uit. “Wij betwijfelen of de automobilist altijd respect heeft voor het verkeersbord dat er staat. Deze fietsweg nodigt juist uit tot hard rijden en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Ik hoop dat we ongelijk hebben en dat er niet het ene na het andere ongeluk gebeurt. Of wat zeg ik, één ongeluk is al teveel.”

Robbert Beurse in gesprek met raadsleden Myrna van der Poel (PZ), Arjan Bakx (CDA) en Roel Onderwater (VVD) over de fietsstraat.

Wethouder Ruud Bouter over de fietsstraat op de Noordbuurtseweg in Zoeterwoude.
Politiek Zoeterwoude Noordbuurtseweg wordt fietsstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×