(Foto's: J.P. Kranenburg).

Meer dan 4.000 euro voor Kika met Walking Football-toernooi

Het Walking Football-toernooi van de RCL-oldstars heeft meer dan 4.000 euro opgeleverd voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. De organisatie kijkt dan ook terug op een geweldige dag op de Leiderdorpse Bloemerd. “Het weer was goed, het is goed gegaan met de coronaregels en zelfs de scheidsrechters hebben het goed gedaan”, zegt een meer dan tevreden organisator Rob van der Groen.

De aanleiding van dit bijzondere voetbaltoernooi was de diagnose van kanker bij een van de jeugdleden van voetbalclub RCL. De Oldstars van RCL wilden graag wat concreets doen en organiseerden daarom een sponsortoernooi walking football. Dat is een variant op het bekende voetbal waarbij niet hard gelopen mag worden en het veld een stuk kleiner is.

Met het jeugdlid van RCL, Feijs van Dam, gaat het een jaar na de diagnose goed. Hij verrichtte samen met oud-international Wim Rijsbergen de openingshandeling van het toernooi dat officieel het Feijs van Dam-toernooi heet.

Streefbedrag
Een dag na het toernooi weet de organisatie dat er in ieder geval vierduizend euro is opgehaald. Dat bedrag kan oplopen omdat nog niet al het geld is geteld. Zo moeten de opbrengsten van de kassa en het ‘Rad van Avontuur’ er nog bij komen. Ook zijn er bij RCL volgende week andere toernooien waarvan de opbrengst meegenomen wordt in de actie. “Het ziet er naar uit dat we het streefbedrag van 4.500 euro gaan halen”, zegt Van der Groen.

Minster van justitie
De organisatie stak vooraf veel moeite in het coronaprotocol en is achteraf opgelucht en vergenoegd dat het allemaal netjes werd nageleefd. Met walking Football doen immers bijna alleen maar ouderen mee. Het publiek werd dan ook opgeroepen om thuis te blijven. “Iedereen heeft goed geluisterd. Er waren geen ministers van justitie”, zegt Van der Groen.

Hoewel winnen en verliezen vrijdag van ondergeschikt belang was, waren er aan het einde van de dag drie teams de beste in hun poule. Oranje Boven, Oldstars SEV en MOS Barneveld gingen er met de winst vandoor. Belangrijker is dat het toernooi volgend jaar mei weer gehouden wordt als het aan de organisatie ligt. “Alle ploegen willen terugkomen”, zegt Van der Groen.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×