Voorzitter Esther Karsch van STUV. (Foto: Chris de Waard).

STUV Leiden heft zichzelf op

De Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen in Leiden houdt per 1 januari 2021 op te bestaan. Zonder financiële bijdrage van de gemeente ziet de stichting geen mogelijkheden om uitgeprocedeerde asielzoekers op te blijven vangen. Met het besluit valt na 22 jaar het doek voor de stichting.

Met de subsidie betaalt STUV de huur van de woningen waarin de vluchtelingen worden opgevangen. Initiatieven om nieuwe geldschieters te vinden waren niet succesvol waarna de stichting zich genoodzaakt voelt om zichzelf op te heffen.

Loket
Een doorstart als loket voor vluchtelingenwerk ziet het bestuur van STUV niet zitten. “Dit sluit niet aan bij onze visie en missie. Zonder huisvesting kan STUV niet die hulp bieden die daadwerkelijk nodig is”, aldus STUV-voorzitter Esther Karsch-Spiro.

Op dit moment vangt STUV nog vijf bewoners op die door psychische en/of fysieke aandoeningen niet zelfredzaam zijn. Leiden stopt per 1 oktober de subsidie aan STUV. De opvang van de laatste bewoners kan, met behulp van externe sponsoring, tot uiterlijk 1 januari doorlopen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×