Jeffrey Glasbergen en Olaf Lepoeter. (Foto: Emile van Aelst).

Maatschappelijke Sinterklaas zoekt donateurs voor klein cadeau

De organisatoren van de Leidse sinterklaasintocht zijn een crowdfundingsactie gestart om ervoor te zorgen dat iedereen in Leiden van het sinterklaasfeest kan genieten. Onder de noemer ‘Sinterklaas deelt uit’ willen Jeffrey Glasbergen en Olav Lepoeter ouderen, daklozen en kinderen van de voedselbank trakteren op iets lekkers.

Glasbergen en Lepoeter zijn al jaren betrokken bij de organisatie van de intocht en Het huis van Sinterklaas in de Leidse binnenstad. De coronacrisis heeft ze aan het denken gezet over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid: “We wilden iets doen om het sinterklaasgevoel bij iedereen aan te wakkeren. Juist bij Leidenaren met een kleine beurs”, verklaart Glasbergen, die kinderen uit de laagste groepen van de basisschool ook graag een voorleesboekje over de sint kado wil doen.

Omdat er binnen het bestaande intochtbudget geen ruimte was voor de acties deed de organisatie eerst een beroep op de gemeente en sponsoren. Centrummanagement Leiden, Teddy Kids en Domino’s Pizza doneerden direct. De hulppieten hebben er alle vertrouwen in dat zij via crowdfunding het resterende bedrag (2.500 euro) binnen zullen halen. “Na succesvolle acties met Pasen en Pinksteren durven we het nu ook aan om Leidenaren om een bijdrage te vragen zodat iedereen Sinterklaas kan vieren”, aldus Glasbergen.

Sinterklaaswaardig
De crowdfundingsactie startte in juni van dit jaar. Drie maanden later is de opbrengst ‘matig’ te noemen. Van het benodigde bedrag is pas 310 euro ingezameld. Glasbergen maakt zich toch geen zorgen. “Mensen zijn in de zomer nog niet actief bezig met sinterklaas. Ik verwacht dat we in oktober alsnog voldoende gaan ophalen”, stelt hij. Mocht het toch niet lukken om aan het gewenste bedrag te komen, dan hebben Glasbergen en Lepoeter een plan B. “Dat is wat kariger maar nog wel sinterklaaswaardig.”

Doneren aan ‘Sinterklaas deelt uit’ kan via de website van GoFundMe.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×