(Archieffoto: Robbert Beurse).

Jeugdfonds betaalt sport en cultuur voor kinderen

Net als vorig jaar heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur een kinderpakket beschikbaar gesteld. Ouders met een minimuminkomen kunnen een beroep doen op het fonds dat de contributie betaalt van de plaatselijke sportvereniging of culturele instelling. Ook draagt het bij aan de kosten voor onderwijs.

Het contact met de organisatie wordt gelegd via een intermediair (een tussenpersoon die het gezin goed kent). Dit kan een leerkracht, maatschappelijk werker of een medewerker van het gemeentelijk Loket zijn. “Het is belangrijk dat elk kind kan sporten, plezier heeft in hobby’s en mee kan doen met leeftijdsgenoten. Maar niet iedere ouder kan dit betalen”, stelt het fonds op haar website.

Zwemdiploma
Het kindpakket wordt aangeboden in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Jongeren van ouders met een kleine beurs werden op deze manier eerder lid van een voetbalvereniging, dansschool, scouting, volgden muziekles of haalden hun zwemdiploma.

Op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland zijn verder de voorwaarden en contactgegevens van de intermediairs te vinden.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×