Café 't Centrum - Van Melzen is twee weken dicht vanwege coronabesmettingen. (Foto's: Chris de Waard).

Café 't Centrum verboden gebied na coronabesmettingen

Burgemeester Lenferink heeft in zijn rol als voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden het Leidse karaoke-café ’t Centrum – Van Melzen aan de Nieuwe Beestenmarkt per direct voor twee weken gesloten wegens het overtreden van de RIVM-richtlijnen. Daardoor zijn waarschijnlijk acht mensen met COVID-19 besmet geraakt.

Minister Hugo de Jonge heeft de voorzitters van de veiligheidsregio’s begin vorige maand verplicht om locaties tot verboden gebied te verklaren als duidelijk is dat er meerdere besmettingen of clusters van besmettingen naar zo’n horecagelegenheid zijn te herleiden via het bron- en contactonderzoek van de GGD. Dat is hier het geval bij acht patiënten.

https://www.facebook.com/vanmelzen/posts/3248155551940925

“De GGD Hollands Midden heeft aangegeven dat deze patiënten mogelijk elkaar besmet hebben ten tijde van het bezoek aan dit café en dat het daarnaast ook mogelijk is dat anderen besmet worden bij het bezoek aan dit café”, zo laat de veiligheidsregio weten in een toelichting op de sluiting.

De politie constateerde afgelopen zaterdag dat zowel in het café als op het terras geen anderhalve meter afstand werd gehouden. Het café kreeg daarvoor een ‘last onder dwangsom’. Dat is een voorwaardelijke boete die pas bij herhaling van de overtreding betaald hoeft te worden.

112 Sleutelstad Leiden Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×