Het grasveld aan de Nassaukade waar Voedseltuin Voorschoten wordt aangelegd. (Foto: Inez Milot).

'Bewoners Nassauwijk buiten spel bij Voedseltuin in Voorschoten'

Niet alle buurtbewoners van Nassauwijk zijn blij met de komst van de nieuwe Voedseltuin. Volgens CDA-raadslid Mark van Oostrum vrezen sommige buurtbewoners voor hun parkeerplaatsen en bewoners met hooikoorts zijn bang voor de extra pollen. Het raadslid stelt daarom vragen aan burgemeester en wethouders.

Vorige maand werd bekend dat een groep vrijwilligers mag beginnen met de aanleg van een Voedseltuin. De gemeente Voorschoten stelde een stuk grasveld langs de Nassaukade beschikbaar voor het project. Buurtbewoner Inez Milot wil met de Voedseltuin de natuur dichter bij de mensen brengen.

Maar niet alle buurtbewoners willen dat de natuur dichter bij komt. Als gevolg van de tegenstand heeft Van Oostrum schriftelijke vragen ingediend bij de gemeente. Hij wil weten in welke mate de bewoners hebben kunnen participeren in de komst van de voedseltuin. “De bestemming voor dit gebied is recreatie. Er is geen vergunning afgegeven en dus kunnen mensen geen bezwaar maken”, aldus Van Oostrum.

Het CDA-raadslid benadrukt dat hij de voedseltuin een prachtig initiatief vindt. “Wel is het belangrijk dat er draagvlak voor is. Ik constateer dat er in de participatie het nodige is misgegaan.” Van Oostrum zegt dat er bij de bewoners van de Nassaukade en de Mauritslaan een groot aantal handtekeningen is tegen dit initiatief.

De bewoners willen zelf niet reageren omdat ze geen splitsing in de wijk willen creëren. Ze wachten daarom samen met Van Oostrum het antwoord van de schriftelijke vragen af.

Duurzaamheid Politiek Voorschoten Voedseltuin Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×