(Foto's: Chris de Waard).

Blekerspark officieel open, maar vredesboom volgt later

Opnieuw is een singelparkdeel officieel geopend. Een bijzonder parkdeel want het Blekerspark, tussen de Oude Herengracht en de begraafplaats Zijlpoort heeft een Japans thema gekregen. Het compleet opnieuw ingerichte Blekerspark krijgt onder meer een nazaat van een Japanse notenboom die de atoombom op Hiroshima heeft overleefd.

Deze Ginkgo, zo heet de boom officieel, is vanmiddag wel onthuld, maar nog niet geplant. Dat gebeurt medio november. Dat is een beter moment, omdat de natuur dan in rust is. Tot die tijd wordt het nu één meter hoger boompje verzorgd bij de Hortus Leiden.

Chris de Waard ging naar het Blekerspark en sprak daar achtereenvolgens met wethouder Ashley North, directeur Kris Schiermeier van Japanmuseum Het Sieboldhuis, prefect Paul Kessler van de Hortus botanicus Leiden en met biologe Rinny Kooi die botanisch curator is van het singelpark.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Singelpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×