(Foto's: Emile van Aelst).

Romee van Oers wint beeldende kunstprijs

Kunstenaar Romee van Oers heeft de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs gewonnen. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan kunstenaars onder de 36 jaar die een duidelijke band hebben met Leiden. Tijdens de opening van de Kunstroute kreeg Van Oers de prijs uitgereikt.

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs wordt uitgereikt sinds 2006, maar de kandidaten krijgen dit jaar voor het eerst expositieruimte in museum De Lakenhal. Daar zijn de werken nog tot 1 november te zien. Naast een penning kreeg Van Oers met de prijs ook nog eens 2.500 euro.

Kleuren van het raam
Voor haar expositie in De Lakenhal deed Van Oers iets bijzonders. In plaats van te schilderen op een doek, bracht ze haar werk rechtstreeks op een muur in het museum aan. Daardoor is het werk tijdelijk, maar wel interessant. Ze vertelde er eerder over in Cultuur071 op Sleutelstad: “Het is gemaakt op deze ruimte: de bolling op het beeld correspondeert met de boog in de ruimte en de gebruikte kleuren zijn ontleend aan de kleuren van het raam waar het licht doorheen valt”, aldus Van Oers.

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is vernoemd naar Hermine van Bers (1927-2006), een van oorsprong Maastrichtse kunstenares die in Leiden werkte. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, afwisselend in Maastricht en Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×