(Archieffoto: Emile van Aelst).

Coronaterrassen in Voorschoten mogen blijven, maar niet alle horecaondernemers doen mee

Horecaondernemers in het centrum van Voorschoten krijgen toestemming van de gemeente als zij hun uitgebreide coronaterras willen verlengen. Toch maakt niet elke horecazaak daar gebruik van. “Sommige ondernemers hebben gezegd het niet nodig te hebben omdat het weer kouder wordt en zij dan hun terras niet vol krijgen”, aldus verantwoordelijk wethouder Paul de Bruijn.

De tijdelijke regeling voor uitgebreide terrassen zou tot 1 oktober duren, maar wie wil kan verlenging aanvragen voor drie maanden. Dat gaat niet automatisch. Met de regeling krijgen de horecaondernemers meer ruimte waardoor ze makkelijker de anderhalvemeterregel kunnen handhaven. Bovendien kunnen ze zo iets meer omzet draaien. De grotere terrassen gaan wel ten koste van de openbare ruimte, parkeerplaatsen en fietsplekken.

Wethouder Paul de Bruijn in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten.

Gegund
In Voorschoten speelt al langer een discussie over de balans tussen wonen en recreëren in met name de Voorstraat. De winterterrassen brengen die balans echter niet uit evenwicht volgens de wethouder. Sterker nog, de gemeente merkt dat bewoners van het centrum goed kunnen leven met de extra ruimte voor de terrassen. Zo is er volgens wethouder De Bruijn niet meer overlast dan tijdens de eerdere situatie. “In het dorp wordt elkaar wat gegund in deze vervelende coronatijd”, zegt De Bruijn.

Of de corona-winterterrassen er over drie maanden nog staan is onzeker. “Alles hangt af van de behoefte. Dan zitten we midden in de winter. Hoeveel mensen willen dan nog buiten zitten? Dat moeten we dan bekijken”, aldus De Bruijn.

 

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×