Valéria Nagy en Merit van Wageningen met de bekroonde kinderboeken in Silvester. (Foto: Gerry van Bakel).

Jeugdboekhandel Silvester: 'Bij ons is het altijd kinderboekenweek'

De ontlezing grijpt om zich heen onder kinderen en jongeren. Aan het aanbod in de boekenwinkels kan het niet liggen. Bij jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg kom je ogen te kort om alles in je op te nemen.

Vandaag begint in heel Nederland de kinderboekenweek en net als bij die andere boekenweek in maart zijn er prijzen vergeven. De Gouden Penseel voor het beste prentenboek en de Gouden Griffel voor het beste boek. Merit van Wageningen heeft beide boeken in de etalage staan, met een goudgeverfde penseel en kroontjespen erbij. Ze hoopt op veel belangstellenden en kopers deze weken. “De kinderboekenweek duurt bijna twee weken en loopt vaak door in de herfstvakantie. Trouwens bij ons is het eigenlijk altijd kinderboekenweek.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Merit van Wageningen van jeugdboekhandel Silvester over de kinderboekenweek.

Naast de twee prijswinnaars, het prentenboek over hangbuikzwijn Herman van Yvonne Jagtenberg en de gedichtenbundel Uit elkaar van Bette Westera staan er in Silvester nog veel meer boeken. “We hebben boxboeken, prentenboeken, voorleesboeken en jeugdliteratuur. Alles voor iedereen van nul tot achttien jaar. Of nog ouder. Ik lees ze zelf ook nog graag.”

Normaal gesproken zijn er altijd heel veel activiteiten in Silvester in deze weken. Maar ook hier laat het coronavirus zich gelden. De smalle winkel kan niet veel bezoekers tegelijk binnen hebben en anderhalve meter afstand bewaren. Voor de belangrijkste doelgroep: de kinderen, zijn er natuurlijk geen beperkingen. Maar voor meekomende ouders is niet altijd plaats. Zo gaat de ruilbeurs op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober op de eerste verdieping wel door. Maar alleen kinderen mogen naar boven. Ouders moeten beneden of buiten wachten. “Kinderen kunnen daar hun eigen boeken ruilen tegen andere tweedehands boeken.”

Ook is er een speciaal kinderboekenweekprogramma in het Verteltheater van Silvester. Voor alle activiteiten geldt dat vooraf gereserveerd moet worden. Het Verteltheater is alleen toegankelijk voor kinderen. Kijk op de website van jeugdboekhandel Silvester voor de actuele informatie. “De signeersessies met schrijvers hebben we helaas wel allemaal moeten schrappen”, zegt van Wageningen. “Dat gaat nu echt niet. Maar kom gerust een kijkje nemen in de winkel.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×