(Foto: Gemiva-SVG Groep).

Geraniumasiel Hoeve Cronesteijn is weer open

“Gelukkig zijn er naast alle coronameldingen ook vrolijkere nieuwtjes”, lacht Annabel van Gageldonk van de Gemiva-SVG Groep om het berichtje dat ze vandaag de regio in stuurt. “Het geraniumasiel op Hoeve Cronesteijn is weer open!”

Voor alweer het zesde jaar op rij kunnen uitgebloeide geraniums worden ingeleverd bij deze dagbestedingslocatie voor mensen met een beperking aan de rand van Polderpark Cronesteijn. Van de planten maken de deelnemers van de zorgboerderij stekjes, die volgend voorjaar weer bloeiende planten opleveren.

Geraniums zijn langlevende planten die niet tegen de vorst kunnen. De planten kunnen daarom het beste overwinteren op een droge, vorstvrije plek en wie daar zelf niet over beschikt kan ze dus met een gerust hart inleveren bij Hoeve Cronesteijn in Leiden. Ook op Swetterhage in Zoeterwoude is een deponeerbak voor de plantjes.

Handicap
Van Gageldonk: “Het stekken en verzorgen van de geraniums is een zinvolle en bovendien duurzame activiteit voor de deelnemers van Hoeve Cronesteijn. Zij vinden het erg leuk om de plantjes te vertroetelen. Tijdens de coronatijd hebben ze heel veel geraniums van vorig jaar uitgeplant op Swetterhage, waar de meeste deelnemers wonen. Dat leverde een boel vrolijke bloemen op in deze lastige tijd. Nu de dagbesteding weer gedeeltelijk open is, willen de deelnemers heel graag weer met de geraniums aan de slag.”

Hoeve Cronesteijn ligt langs het Kanaal, vlakbij de Lammebrug. Het adres is Cronesteijn 1 in Leiden. De geraniums kunnen in de grote kist bij de ingang van de Hoeve worden achtergelaten. Inwoners van Zoeterwoude kunnen hun geraniums inleveren in een oranje bak die bij de ingang van het parkeerterrein bij het hoofdgebouw van Swetterhage staat. In verband met de coronamaatregelen is het niet toegestaan om de terreinen van Hoeve Cronesteijn en Swetterhage te betreden.

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De zorgorganisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland.

Leiden Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×