Burgemeester Lenferink roept iedereen met klem op om thuis te blijven.

Burgemeester Lenferink: 'Ga niet de stad in op 2 en 3 oktober'

Leidens Ontzet kan iedereen het beste thuis vieren. De horeca organiseert niks en ook de activiteiten van de 3 October Vereenging zijn afgelast. Er is dus niet veel reden om de stad in te gaan, zegt de Leidse burgemeester Lenferink aan de vooravond van wat normaal het grootste volksfeest boven de rivieren is. “Hang de Leidse vlag uit, maak hutspot en vier 3 oktober in klein verband thuis.”

Lenferink roept iedereen op om vooral te doen alsof het een normale zaterdag is. “Dat is ook het veiligste voor iedereen”, zegt de burgemeester die zich overigens wel realiseert dat er wel degelijk een kans is dat het toch te druk wordt in het centrum. “Het is er ingeramd bij de mensen. Op 3 oktober ga je de stad in, maar doe dat nou niet. Het is echt zeer onverstandig voor je veiligheid en je gezondheid”, zegt Lenferink die voor de zekerheid wel maatregelen achter de hand houdt voor het geval het toch te druk wordt. “We zijn voorbereid. Als dat gebeurt, kijken we goed wat we gaan doen. Er ligt een plan klaar. In het ergste geval gaan we gebieden afhekken.”

Leiden Leidens Ontzet 2020


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×