(Foto: Chris de Waard).

Dit collegejaar geen uitwisselingen meer bij Leidse universiteit

De Universiteit Leiden heeft besloten om ook de uitwisselingsprogramma’s in het tweede semester van dit collegejaar te annuleren. Dat geldt zowel voor Nederlandse studenten die in het buitenland willen studeren, als voor buitenlandse studenten die naar Leiden zouden komen.

Reden voor dit besluit is de aanhoudende verspreiding van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen in binnen- en buitenland. “De komende maanden zal er nog veel onzekerheid zijn over gezondheidssituaties, reisadviezen en het aanbod van fysiek en online onderwijs aan de Nederlandse en de buitenlandse universiteiten”, schrijft de universiteit in een toelichting.

Eerder besloot het College van Bestuur de uitwisselingsprogramma’s van het eerste semester al niet door te laten gaan. Toen werd er nog wel hoop geboden op een exchange in het tweede semester, dat in februari begint. “Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het Coronavirus is exchange in het tweede semester naar verwachting wel weer mogelijk”, was de boodschap toen. Die hoop is nu dus vervlogen.

Alternatieven
De Universiteit geeft aan om in overleg met de studenten alternatieven te bedenken. “Op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht voor het uitbreiden van het keuzeaanbod voor studenten.” Dat betekent dat studenten de verplichte studiepunten dan alsnog in Leiden kunnen volgen.

 

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×