(Foto: J.P. Kranenburg).

Ook Leiderdorp schrapt Sinterklaasintocht

Als laatste gemeente in onze regio schrapt ook Leiderdorp de intocht van Sinterklaas. Geen stoomboot aan de Ockenrode, geen rondtocht door het dorp. “Het coronavirus gooit op dit moment zoveel roet in onze organisatie dat het niet verantwoord is”, meldt organisator Annemiek de Groot van de Stichting Sint Nicolaas Intocht Leiderdorp. Eind vorige week hakte het bestuur die knoop al door. De afgelopen dagen werden de vrijwilligers geïnformeerd.

De organisatie is ook bang voor extra veel bezoekers als ze de intocht in Leiderdorp wel door zouden laten gaan. De Groot: “In de omgeving van Leiderdorp worden geen intochten georganiseerd, dus de toeloop naar Leiderdorp wordt mogelijk groter. Wij kunnen dat niet overzien en het belangrijkste is dat het lastig is om met een kleine groep alle regels te handhaven. En je wilt als organisatie niet het stempel opgedrukt krijgen dat we zo nodig toch moeten en willen.”

Het idee is om nog wel iets online te doen, maar dat wordt de komende weken verder uitgewerkt.

Advertentie

Economie Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×