(Foto: Pepijn van Wezenberg).

Talent Tim van der Steen (18) op weg naar de top: 'Mijn leven staat volledig in het teken van golf'

Al sinds zijn twaalfde maakt hij deel uit van de nationale golfselecties voor de jeugd en inmiddels heeft hij zelfs een tussenjaar om alleen maar met golfen bezig te zijn. De achttienjarige Tim van der Steen staat ermee op en gaat ermee naar bed. “Ik plan alles om het golfen heen.”

Wie aan golfen denkt, ziet wellicht het beeld voor zich van een oude man in een net pak, al rijdend in een karretje. Volgens Voorschotenaar Tim van der Steen klopt dit beeld allang niet meer. “Het is echt een idee van vroeger dat alleen net geklede ouderen de sport beoefenen. Die kledingstijl is nu wel veranderd. Iedereen staat in een gewone polo en korte broek op de baan.”

Tim komt uit een echte golffamilie. Met golfende ouders groeide hij zowat op met de club in zijn hand. “Vroeger oefenden we al veel op vakantie, maar het is niet zo dat alles altijd in het teken golf heeft gestaan hoor.” Zo heeft Tim niet alleen gehockeyd, maar ook gevoetbald. Toch viel de keuze uiteindelijk op de eenmanssport. “Ik kan alles mezelf aanrekenen. Wanneer ik een slechte bal sla, zijn er geen anderen die ik de schuld kan geven. Ik wil graag beter worden om zo de absolute top te bereiken.”

Sport071-presentator Pepijn van Wezenberg in gesprek met Tim van der Steen.

Om die top te halen, staat Tims complete leven momenteel in het teken van de sport. “Ik heb een tussenjaar en plan alles om het golfen heen. Ik sta soms hele dagen op de baan, zowel individueel als met trainers. Mensen denken weleens dat golf geen sport is, maar het heeft echt wel impact op je lichaam. Dat is ook precies een van de punten die ik nog wil verbeteren: mijn fysieke gesteldheid. Hoe sterker je bent, hoe makkelijker het is.”

Wanneer je Tim vraagt waar hij over tien jaar staat is het antwoord simpel: “Op de Tour, het hoogste niveau. De stap naar de top is groot, maar ik weet dat het kan.” Momenteel maakt Tim nog deel uit van Jong Oranje, maar volgend jaar hoopt hij door te stromen naar het echte Oranje. “Ik sta niet te juichen als ik het haal, want ik kijk altijd gelijk naar de volgende stap. Maar professional zijn op het hoogste niveau is wel het doel. De weg naar de top is lang, maar het plan is al uitgestippeld.” Het enige wat Tim nu nog moet doen, is het pad bewandelen om zo te halen wat hij zo graag wil. “Ik train voor mijn toekomstige beroep: professioneel golfer.”

Interview Sport Voorschoten Sport071-talent


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×