De openlucht-teststraat in Leiderdorp sluit volgende week de deuren. (Foto: Rob van Dullemen)

Regionale testcapaciteit wordt komende weken verdubbeld

Lange wachttijden of reisafstanden voor een coronatest behoren binnenkort tot de verleden tijd. In ieder geval als het aan de GGD Hollands-Midden ligt, die toestemming heeft gekregen om de testcapaciteit de komende twee weken te verhogen tot 2.400 testen per dag. Dat is een verdubbeling.

Volgens de GGD nemen de tekorten aan testmaterialen in de laboratoria af. Dat was tot nu toe de bottle neck waardoor veel mensen zich buiten de regio moesten laten testen: de laboratoria konden meer tests gewoonweg niet aan. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft nu echter toestemming gegeven om de testcapaciteit weer verder uit te breiden.

De komende twee weken wordt de testcapaciteit in Hollands Midden daarom verdubbeld naar 2400 testen per dag. Daarvoor worden deze week 36 nieuwe personeelsleden ingewerkt die de testen af gaan nemen. Een deel van hen zal aan het werk gaan in de nieuwe teststraat aan de Plesmanlaan in Leiden. De verbouwing van het oude kantoorpand vordert gestaag: op maandag 12 oktober gaat de nieuwe teststraat open.

Mijlpaal
Deze week werd in de regio Hollands-Midden de 100.000ste coronatest afgenomen. Volgens de GGD laat dat zien dat het letterlijk ‘letterlijk en figuurlijk een ‘monster’klus’ is. “Hoewel de aanleiding verre van positief is, is de GGD blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep zich bij klachten te laten testen”, schrijft de gezondheidsdienst in een mededeling over de bereikte mijlpaal.

Advertentie

Leiden Regio Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×