Zo zal het er dit jaar niet uitzien bij het Groot Leiderdorps Dictee op 18 november. (Foto: J.P. Kranenburg).

Groot Leiderdorps Dictee dit jaar online

Ook dit jaar organiseert de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) in samenwerking met de gemeente het Groot Leiderdorps Dictee.  Op woensdagavond 18 november wordt het dictee voor het negende jaar op rij voorgelezen door burgemeester Laila Driessen. Ze doet dat net als andere jaren vanuit het gemeentehuis. Ze spreekt echter voor de camera van een livestream want de deelnemers zitten door de coronamaatregelen noodgedwongen niet in de zaal, maar thuis achter de computer. Na afloop kunnen ze hun werk digitaal insturen.

De tekst van het Groot Leiderdorps Dictee wordt dit jaar verzorgd door taalkundige Wouter van Wingerden. Hij volgt Tanneke Schoonheim op die eind augustus volslagen onverwachts op 54-jarige leeftijd overleed. “Dat is echt een groot verlies”, zegt voorzitter Emil Broesterhuizen van de Volksuniversiteit Leiderdorp. “Tanneke was onder meer voorzitter van de Spellingscommissie van de Nederlandse Taalunie en heeft vijf jaar gezorgd voor prima dicteeteksten en het nakijken van het werk van de deelnemers. Ze deed dat altijd op soepele en milde wijze.”

Wie mee wil doen aan het Groot Leiderdorps Dictee kan zich per mail aanmelden via info@volksuniversiteitleiderdorp.nl. Het dictee begint om 20.00 uur.

 

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×