Op dit stukje grasveld zou de Voedseltuin komen. (Foto: Inez Milot).

Voedseltuin Voorschoten komt er definitief niet

Het project om een Voedseltuin in de Nassauwijk in Voorschoten te maken is definitief van de baan. Initiatiefnemer Inez Milot heeft de stekker er uit getrokken. Buurtbewoners lieten eerder al weten tegen het idee van een voedseltuin te zijn.

Wethouder Erika Spil (GroenLinks) gaf toestemming voor het idee, maar zei na de kritiek van de omwonenden dat ze er samen uit moesten komen. Nu gaat het project helemaal niet door. “Ik vind het buitengewoon jammer dat dit mooie project in de Nassauwijk gesneuveld is”, zegt ze.

Bezwaar
Een groep bewoners is om uiteenlopende redenen tegen de komst. Zo zou het ten koste gaan van de parkeergelegenheid, is er vrees voor ongedierte, is de buurt al groen genoeg en zijn bewoners met hooikoorts bang voor de extra pollen. Daarnaast vinden de omwonenden het ‘onbegrijpelijk’ en ‘onacceptabel’ dat ze niet zijn betrokken bij het project. ‘Het draagvlak ontbreekt volledig’, schrijven zij in hun bezwaar.

In augustus werd bekend dat een groep vrijwilligers mocht beginnen met de aanleg van een Voedseltuin. De gemeente Voorschoten stelde een stuk grasveld langs de Nassaukade beschikbaar voor het project. Buurtbewoner Inez Milot wilde met de Voedseltuin de natuur dichter bij de mensen brengen.

Duurzaamheid Voorschoten Voedseltuin Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×