(Foto's: PR).

Protest tegen bomenkap Roomburgerpark

De Vrienden van het Roomburgerpark hebben samen met de Partij voor de Dieren in Leiden en de Bomenbond Rijnland, actie gevoerd voor het behoud van 67 bomen in en om het park in de Professorenwijk-Oost. De bomen sneuvelen in het inrichtingsplan dat de gemeente heeft gemaakt voor het ‘Wijksportpark Roomburgerpark’ waarbij onder meer een vierde hockeyveld in het park wordt aangelegd en de speeltuin wordt verplaatst.

‘Kappen met kappen in het Roomburgerpark’ luidt de oproep aan de Leidse politiek die binnenkort een besluit moet nemen over het plan. Er werd niet alleen gedemonstreerd met borden, maar ook de bomen die op de nominatie staan om omgezaagd te worden, werden gemarkeerd. In verband met de coronamaatregelen was vooraf geen ruchtbaarheid aan de actie gegeven.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×