(Archieffoto: Sleutelstad / Maaike Lek).

Jochem Myjer baalt van 'mafklappers' in coronatijd: 'Zij verpesten het voor de rest'

De Leidse cabaretier Jochem Myjer heeft ‘pijn in zijn buik’ van mensen die te eigenwijs zijn om de coronavoorschriften na te leven. Dat schrijft hij op Twitter. “Deze pandemie brengt velen veel schade”, benadrukt de cabaretier.

“Niet alleen voor de horeca maar ook voor m’n geliefde theaterwereld. En dan heb ik het niet over de meeste artiesten, maar voor alle mensen die in deze branche werkzaam zijn. Terwijl ze er alles aan gedaan hebben om een besmetting te voorkomen door alle regels strikt op te volgen”, reageert een boze Leidse cabaretier.

“En toch worden ze keihard gestraft en zijn ze net als vele restaurants waar het ook goed ging het kind van de rekening omdat er van die mafklappers rondlopen die geen enkele wetenschappelijke ervaring hebben en praatjes verspreiden dat al die coronaregels er voor niets zijn en dat het een complot is. Of te eigenwijs zijn om de regels na te leven”, zo benadrukt de Leidse cabaretier. “Die verpesten het voor de rest van de samenleving.”

Myjer krijgt uiteenlopende reacties op zijn tweets. Zo zijn er mensen die hem vragen om in de toekomst bij zijn leest te blijven. “De tweede golf is namelijk geen verzinsel van ‘mafklappies’, maar van Rutte c.s.” Maar er zijn ook mensen die de Leidse cabaretier bedanken voor zijn tweets en sterkte wensen.

Iemand stelt voor van de nood een deugd te maken en te beginnen met online live optredens. “Kijkers lekker thuis op de bank. Okay, je mist de magie van het theater maar ik zou gelijk een ticket kopen. Wat zeg ik? Tien!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×