Het nieuwe studentencomplex is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam dat ook de impressies maakte.

DUWO start met bouw studentenwoningen in Schilperoortpark

DUWO start binnenkort met de bouw van 290 studentenwoningen in het Leiden Bio Science Park. De studentenhuisvester heeft een overeenkomst met de Universiteit Leiden gesloten voor de grond in het Schilperoortpark waar de torenflat van 22 verdiepingen verrijst. Naar verwachting is de bouw medio 2022 afgerond.

Op de begane grond van het studentencomplex komen voorzieningen voor de studenten. Onder andere een wasserette en drie gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een game & playroom, een studiecafé en een studieruimte. “Voor de toekomstige bewoners is het een geweldige plek om te wonen”, juicht DUWO die spreekt van een levendige campus, vlakbij universiteit, hogeschool, station Leiden CS en het stadscentrum. De locatie ligt aan het Kolffpad in een parkachtig gebied.

De woningen krijgen voor studenten betaalbare huurprijzen. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar en de andere woningen zijn voor studenten vanaf 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk.

Natuurinclusief
In het Bio Science Park wordt natuurinclusief gebouwd. Dat betekent vooral veel toepassingen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Ook het nieuwe studentencomplex wordt vanuit dat uitgangspunt gebouwd. Zo krijgt het complex een groen sedumdak dat voor buffering van regenwater, luchtzuivering, vermindering van stedelijke hittestress en biodiversiteit zorgt. Op het dak komen ook insectenhotels.

De gevels op de begane grond worden ook voorzien van groen. Ook komen daar nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Door de aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan elektrisch koken; stroom wordt opgewekt met zonnepanelen.

Ondanks de coronacrisis wil DUWO zo snel mogelijk beginnen met het nieuwe studentencomplex. “We zijn enorm blij met de mogelijkheid hier te kunnen bouwen. Het Bio Science Park is een bijzondere locatie in de stad waar veel functies samenkomen in een heel mooie groene omgeving,” zegt directeur Anneleen Lagae van DUWO-Leiden. “Juist in deze tijd is bouwen van groot belang, in het algemeen om de economie draaiende te houden en voor studenten om de kamertekorten te helpen oplossen. De vraag naar studentenhuisvesting is komende jaren fors in Leiden en het is onze maatschappelijke missie om voor zoveel mogelijk goede betaalbare studentenwoningen te zorgen. Dit studentencomplex wordt een mooie bijdrage, in ieder opzicht.”

Directeur Vastgoed Michel Leenders van de Universiteit Leiden spreekt van een zeer aantrekkelijk woongebied op loopafstand van het station en de binnenstad. “Dit studentencomplex is de laatste stap in de transformatie van het Schilperoortgebied.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs Schilperoortpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×