Ook drijvende ijsbaan op Nieuwe Rijn geschrapt

Er ligt dit jaar geen drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Spelbreker is ook hier corona. Vanmiddag om 17.00 uur zijn alle vrijwilligers ingelicht over het besluit. “Het mag gewoon niet”, zegt  centrummanager Gijs Holla. “Je kunt nu geen evenementen organiseren en als het over een maand weer wel kan, is de voorbereidingstijd te kort.” De organisatie van de ijsbaan was dit jaar voor het eerst in handen van de stichting Sport in Beeld.

Chris de Waard sprak met de Leidse centrummanager Gijs Holla over het noodgedwongen schrappen van de ijsbaan.

“Maar we gaan er alsnog alles aan doen om er een mooi winterseizoen van te maken”, zegt Holla die vooral wil benadrukken wat er allemaal nog wel kan. “De kinderen kunnen bijvoorbeeld allemaal gerust zijn. Sinterklaas komt gewoon naar Leiden. Hij neemt zijn intrek in het voormalige V&D-pand en iedereen kan hem via de etalages in de Breestraat bekijken.”

Winterterrassen
Ook wordt het centrum feestelijk ‘aangekleed’ met feestverlichting en extra kerstbomen en wil het Centrummanagement Leiden de horeca-ondernemers helpen bij het feestelijk versieren van de winterterrassen. Gisteren heeft de gemeente Leiden besloten om die toe te staan. Uiteraard pas zodra de horeca überhaupt weer open mag. De vastgestelde regels maken het mogelijk om de terrassen anders in te richten zodat gasten hier op een comfortabele manier gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld door ze beter te beschutten tegen wind en regen. Ook wordt klimaatvriendelijke terrasverwarming toegestaan. Het winterterrassenreglement blijft van kracht tot 6 april 2021. Dat is na het Paasweekend. Na die tijd wordt bekeken of een verlenging of aanpassing van de regels noodzakelijk is.

Over andere activiteiten in het centrum wordt nog gedacht. Een bescheiden kerstmarkt bijvoorbeeld. Op een zaterdagmiddag in een grote winkelruimte. Ook zijn er zaken in voorbereiding waarvan wel al zeker is dat het doorgaat. Zo kan iedereen binnenkort winterverhalen luisteren in het Pieterskwartier. “Via een app op de mobiele telefoon volg je dan een route door de wijk en hoor je verhalen over de tijd dat de pelgrims in Leiden waren.” Het is de bedoeling om meer van dergelijke verhalenwandelingen op te zetten die dan jaarlijks terug kunnen keren.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×