Werkzaamheden aan de weg tijdens de eerste fase. (Foto's: Adinda Slingerland en Emile van Aelst).

Werkzaamheden Willem de Zwijgerlaan uitgesteld tot november

De asfalteringswerkzaamheden op de Willem de Zwijgerlaan die voor komend weekend gepland stonden, worden uitgesteld tot halverwege november. Op die manier wordt een verkeersinfarct voorkomen, aangezien dit weekend ook werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Leiderdorpsebrug. De twee hoofdroutes zouden daardoor tegelijkertijd zijn afgesloten.

In de nieuwe planning wordt het stuk weg tussen de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan van donderdagavond 12 november 20.00 uur tot zondagochtend 15 november 9.00 uur onder handen genomen. In deze zogenoemde tweede fase wordt er gedurende drie nachten en een dag (zaterdag) gewerkt. Vrijdag 13 november is de weg overdag van 6.00 tot 20.00 uur wel open voor verkeer.

Laatste fase op weekdagen
Een week later is de Willem de Zwijgerlaan opnieuw afgesloten, dan tussen de IJsselmeerlaan en Zijlbrug. In drie nachten wordt van maandag 23 november en met woensdag 25 november tussen 20.00 en 06.00 uur aan de weg gewerkt. Overdag is de rijweg gewoon open voor verkeer.

Stierenbrug afgesloten
De Leiderdorpsebrug is dit weekend vanaf vrijdag 9.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur afgesloten voor weg- en waterverkeer. Het verkeer wordt in die periode omgeleid via de A4. Fietsers en voetgangers gaan via de Rhijnvreugdbrug. Beide routes staan aangegeven met borden. De routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 gaan tijdens een wegstremming via de Splinterlaan.

 

 

Impressie van de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan tijdens de eerste fase (Foto’s: Adinda Slingerland en Emile van Aelst).

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×