Het personeel van café Van der Werff is op zoek naar de meld-held. (Eigen foto).

Café Van der Werff zoekt 'meld-held' die brand zag en 112 belde

Stadscafé Van der Werff is op zoek naar de persoon die maandagavond rond 23.00 uur de brandweer heeft gebeld na het ontdekken van een brand. Door snel handelen is grote schade aan het door corona gesloten café voorkomen. “Als de brandweer enkele minuten later was geweest, was het minder goed afgelopen”, meldt het café op sociale media.

Het personeel is nu daarom op zoek naar degene die 112 belde. “Door deze meld-held is de schade beperkt gebleven. Daarom willen we heel graag weten wie deze topper is, want we zetten hem/haar graag in het zonnetje!”, schrijft het café op Instagram. “Ken of ben jij diegene, laat het ons weten! Delen is lief, want we willen diegene heel graag vinden!”

Rood-oranje kat
Er is nog meer om naar uit te kijken: op Facebook zoekt een bezorgde buurtbewoner de eigenaar van een kat die bij de brand gewond raakte. “Nadat de deur door de brandweer werd geopend, is een kat naar buiten gerend”, schrijft ene Cathelyn. De rood-oranje kat zonder halsband was volgens haar zichtbaar gewond aan het linkeroor, maar het is de hulpdiensten niet gelukt om het dier te vangen. “Ik hoop dat dit bericht de eigenaar bereikt en hij zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat.”

De brand in stadscafé Van der Werff aan de Steenstraat woedde maandagavond in de keuken. Kortsluiting in een vaatwasser is waarschijnlijk de oorzaak van de brand. Omdat zowel het inbraak- als het brandalarm kort na het ontstaan van de brand af zijn gegaan, zijn voorbijgangers waarschijnlijk op de brand gealarmeerd en is erger voorkomen.

112 Sleutelstad Economie Leiden Maatschappij Brand Café Van der Werff


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×