Pauline Bouvy-Koene vorig jaar in actie bij de Paardendagen. (Foto: Chris de Waard).

Maandag online afscheid Voorschotense burgemeester Pauline Bouvy-Koene

Het vertrek van Pauline Bouvy-Koene als burgemeester van de gemeenteraad van Voorschoten vindt maandagavond noodgedwongen online plaats. Bouvy-Koene treedt af als burgemeester vanwege gezondheidsredenen.

Bouvy-Koene was eerst waarnemend burgemeester van september 2016 tot oktober vorig jaar. Aansluitend werd ze tijdens een feestelijke bijeenkomst op kasteel Duivenvoorde beëdigd als de nieuwe kroonbenoemde burgmeester van Voorschoten. Ze had het dorp namelijk in haar hart gesloten en dat was wederzijds.

Begin dit jaar sloeg het noodlot toe. Ze kwam tijdens een werkbezoek ten val en brak daarbij haar enkel. Later werd bij een medisch onderzoek een onregelmatigheid ontdekt in haar buik. Toen het herstel langer bleek te gaan duren, werd Charlie Aptroot gevraagd haar tijdelijk waar te nemen. De zojuist gepensioneerde burgemeester van Zoetermeer zei ja. Hij kende het dorp al goed uit zijn tijd als waarnemend burgemeester van Wassenaar en schoot graag te hulp.

Begin vorige maand moest Bouvy-Koene tot haar grote verdriet besluiten dat een terugkeer als burgermoeder van Voorschoten er niet in zit. “Het is waardeloos maar dit besluit geeft rust”, zei ze daarbij. Ze kan zich nu volledig richten op haar gezondheid.

Afscheid van inwoners na corona
In de bijzondere raadsvergadering wordt Bouvy-Koene maandag toegesproken door achtereenvolgens commissaris van de Koning Jaap Smit, de Leidse burgemeester Henri Lenferink, waarnemend burgemeester Charlie Aptroot en nestor Cees Bremmer van de gemeenteraad. Aan het slot van de avond spreekt ze zelf voor de laatste keer de gemeenteraad toe.

Het afscheid van de raad vindt plaats via een online verbinding die voor iedereen te volgen is. Op een ander moment, als corona dit toelaat, komt er een passend afscheid voor alle Voorschotenaren en andere relaties. De bijzondere raadsvergadering is vanaf 19.30 uur te zien via https://youtu.be/GqwQcbcYdCg.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×