(Foto: Politie).

Man valt voorbijgangers aan in Voorschoten: politie zoekt getuigen

In Voorschoten is een man actief die willekeurige voorbijgangers aanvalt. De politie kreeg de afgelopen twee weken vijf aangiftes binnen van slachtoffers die vanuit het niets geslagen zijn. Een vrouw werd met een voorwerp geslagen en moest zelfs behandeld worden in het ziekenhuis.

Wat er achter de plotselinge aanvallen zit is vooralsnog onduidelijk. De slachtoffers zijn niet beroofd en ook lijkt de dader geen seksueel motief te hebben. De slachtoffers zijn mannen en vrouwen tussen de 15 en de 79 jaar oud. Ze werden aan het eind van de middag of het begin van de avond door een voorbijganger in het gezicht of tegen het hoofd geslagen.

De politie vermoedt dat het steeds om dezelfde aanvaller gaat. Een getinte man met donkere krullen en tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij lijkt voornamelijk actief rondom de sportvelden in de wijk Adegeest. “Maar we hebben ook aangiftes van andere plekken”, vertelt een woordvoerder van de politie aan mediapartner Omroep West.

Samen fietsen
Hockeyclub Forescate waarschuwt hun leden om extra voorzichtig te zijn en vooral samen te fietsen. De politie is op zoek naar beelden en roept mensen op die meer informatie hebben om zich te melden. “We hebben de zaak druk in onderzoek”, aldus de woordvoerder.

Getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die getuige waren van mishandelingen. Ook hoopt de politie dat er mensen zijn die beelden hebben van de omgeving van de Van Beethovenlaan, waarop de verdachte mogelijk te zien is. Getuigen nemen contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad Voorschoten Mishandelingen in Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×