(Foto: Politie).

Verdachte mishandeling Voorschoten langer vast

De voorlopige hechtenis van de 24-jarige man uit Oegstgeest die op 10 november op heterdaad werd aangehouden na een mishandeling in Voorschoten, is door de rechter commissaris met veertien dagen verlengd. De man wordt nu ook verdacht van meerdere mishandelingen in Voorschoten en Leiden.

In oktober kwamen bij de Politie Leiden Zuid meerdere aangiften binnen van mishandeling. Daarbij vertoonde de situaties grote overeenkomsten. Alle slachtoffers, variƫrend in leeftijd van 9 tot 90 jaar, werden compleet vanuit het niets door een voorbijganger in het gezicht of tegen het hoofd geslagen. Een van de slachtoffers raakte daarbij gewond omdat zij met een voorwerp geslagen werd.

De politie zette vervolgens alles op alles gezet om de dader te vinden. Teamchef Irene Mulder: “Zaken als deze hebben een enorme impact op de slachtoffers. We wilden deze verdachte zo snel mogelijk traceren en de mishandelingen een halt toeroepen. Daarom is er op alle fronten op deze zaak ingezet. De recherche ging aan de slag met hun onderzoek en vanuit de surveillance en de wijkagenten was er volop aandacht voor Voorschoten in de hoop dat we de man zouden vinden.”

Tijdens het onderzoek kwam ook de identiteit van de nu aangehouden verdachte naar boven. “Maar omdat je iemand niet zomaar als verdachte mag aanmerken, ging de recherche verder met het onderzoek in de hoop later een zo sterk mogelijke zaak voor de rechter te kunnen brengen”, aldus Mulder.

Heterdaad
De zaak kwam in een stroomversnelling toen zich dinsdag 10 november een 56-jarige vrouw uit Voorschoten meldde. Ze fietste die dag op de Tuinenlaan in haar woonplaats, toen zij vanuit het niets werd geslagen door een man die haar passeerde. Op het moment dat zij hem even later op de Brunita J. Gemmekelaan zag zitten, besloot zij hem aan te spreken. Toen ze een foto van hem maakte, sloeg hij haar opnieuw en ging er vandoor. De foto van de verdachte werd direct verspreid onder de dienstdoende agenten die hem herkenden en korte tijd later aan konden houden. De verdachte, de 24-jarige man uit Oegstgeest, bleek dezelfde man te zijn die ook al in het rechercheonderzoek naar voren was gekomen.

De man is vrijdag 13 november voorgeleid aan een rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is nu met 14 dagen verlengd. De recherche en het OM onderzoeken in hoeverre bewezen kan worden dat de man voor de reeks recente mishandelingen in Voorschoten en Leiden verantwoordelijk gehouden kan worden.

112 Sleutelstad Voorschoten Mishandelingen in Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×