(Foto's: JP Kranenburg).

Sleutel voor eerste huurders nieuwbouwproject Amaliaplein in Leiderdorp

De eerste drie huurders van het nieuwbouwproject Amaliaplein in Leiderdorp kregen gisteren de sleutels van hun nieuwe woning. Het project van twaalf eengezinswoningen en negen appartementen is een samenwerking tussen Rijnhart Wonen en Metropool Vastgoedontwikkeling en Lidl Nederland.

Vanwege het coronavirus had de sleuteloverdracht een aangepast, maar toch feestelijk tintje. Alle huurders ontvingen van de vastgoedontwikkelaar een gevulde boodschappentas van de Lidl-vestiging die onderdeel is van het nieuwbouwproject.

De sociale huurwoningen zijn, ondanks de coronacrisis, volgens planning opgeleverd. Alle woningen zijn op basis van lokaal maatwerk verhuurd. De voorrangscriteria voor lokaal maatwerk zijn in samenwerking met de gemeente en huurdersbelangenvereniging De Huurderij tot stand gekomen. Het overgrote deel dat doorstroomt naar deze nieuwbouwwoningen zijn eigen huurders van Rijnhart Wonen. Op die manier komen er diverse al bestaande woningen vrij voor nieuwe huurders, zoals starters.

Wethouder Willem Joosten is blij met de gerealiseerde woningen aan het Amaliaplein. “Het oude dorp is zo voor de toekomst verzekerd van een goede voorziening en wij kunnen de vraag naar woningen invullen. De winkel en woningen zijn prachtig ingepast in de stijl van de wijk. Ook de hele infrastructuur is aangepast en robuust ingericht voor de toekomst.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×