(Archieffoto: Chris de Waard).

FC Boshuizen en gemeente eens over compensatie verplaatsing: bouw indoorsportcentrum kan eindelijk beginnen

Voetbalclub FC Boshuizen en de gemeente Leiden zijn het eindelijk eens geworden over de verplaatsing van de club. Dat laat voorzitter Joop von Oven weten aan Sleutelstad. De vereniging levert het hoofdveld in voor een plekje verderop aan de Boshuizerkade. Op de vrijgekomen ruimte komt het nieuwe indoorsportcentrum. Daar tegenover staat een compensatie voor de voetbalclub.

De komst van de nieuwe Vijf Meihal liep vertraging op door de ruzie tussen Boshuizen en de gemeente. De voetbalclub wilde daarvoor gecompenseerd worden en beriep zich op een oud contract. Volgens de gemeente gold dat niet omdat het contract nooit was ondertekend. De rechter oordeelde deze zomer dat het contract wel geldig was omdat er al acht jaar in de geest van het contract was gehandeld. Het zorgde ervoor dat beide partijen weer met elkaar aan tafel kwamen.

Die gesprekken hebben nu een deal opgeleverd waar FC Boshuizen erg over te spreken is. Zo krijgen ze volgens Von Oven een compensatie voor de energiekosten van afgelopen jaren. “Die waren namelijk volledig voor de rekening van de voetbalclub, maar andere partijen maakten ook gebruik van het complex. Daarnaast is er een algemene regeling gekomen voor de aankomende jaren”, aldus Von Oven.

Nieuwe spits
Het is niet alles. FC Boshuizen krijgt volgens de voorzitter een ‘redelijke tegemoetkoming’ voor de gemaakte juridische kosten. Ook krijgt Boshuizen 130.000 euro verspreid over vijf jaar zegt Von Oven. “Dat was ons aandeel in de kantine. Dat geld is niet bedoeld voor een nieuwe spits, maar voor de jeugd en de binding met de wijk.”

Als gevolg van het eens worden kan er begonnen worden met bouw van de nieuwe indoorsporthal. “Daarbij wordt de nieuwe planning van de gemeente aangehouden en beginnen de eerste werkzaamheden volgende week al. Na de winterstop zouden die moeten zijn afgerond”, aldus de voorzitter.

Vitaal
Het veld van het voormalige Gol Sport is dus beschikbaar voor FC Boshuizen. Vorig seizoen trainde de rugbyers van DIOK daar nog. Zij zijn dit seizoen verhuisd naar het tweede veld van Leidse Boys aan de Vliet. Leidse Boys heeft zich net zoals Gol Sport opgeheven omdat het niet meer kon voldoen aan de eisen van Voetbal Vitaal. Volgens de voorzitter van DIOK is de planning dat zij twee seizoenen gaan trainen aan de Vliet.

De gemeente Leiden kon vrijdagmiddag niet reageren op vragen van Sleutelstad over de afspraken met Boshuizen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×