De Boshuizerkade is een van de locaties waar ook in de toekomst kan worden gevoetbald in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Sportwethouder Dirkse: Op termijn plek voor drie tot vier voetbalclubs in Leiden

Van de zeven burgervoetbalclubs die Leiden nu nog telt is er in de toekomst plek voor hooguit drie à vier clubs. Dat zegt de Leidse sportwethouder Paul Dirkse nu de gemeente de balans heeft opgemaakt in het proces Voetbal Vitaal dat al enkele jaren loopt.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Dirkse over de stand van zaken rond het Leidse voetbal.

Van de zeven clubs zijn er nu drie die aan de voorwaarden voldoen en dus vitaal zijn. Het gaat daarbij om DoCos, Sporting Leiden en UVS. De overige vier moeten voor eind van het jaar hun toekomstplannen bij Dirkse inleveren. Er zijn daarbij globaal drie opties: fuseren, opheffen of zonder eigen accommodatie, maar wel onder de eigen naam spelen op een van de sportparken.

De stand per 1 augustus 2018 voor de zeven Leidse burgervoetbalverenigingen en de twee studentenvoetbalclubs.

Clubs die op de peildatum van 1 augustus 2018 niet vitaal waren zijn Boshuizen, Leidse Boys, Lugdunum en Roodenburg. Leidsche Boys speelt als enige op Sportpark de Vliet waar op termijn niet meer gevoetbald zal worden. Naar verwachting heft de club, met 142 spelende leden de op één na kleinste van de vier, zich op zodra ze het terrein niet meer kunnen gebruiken.

Ter vergelijk het overzicht van de clubs bij de start van Voetbal Vitaal begin 2017. F.C. Rijnland en V.V. Leiden zijn inmiddels gefuseerd tot Sporting Leiden.

Roodenburg (242 leden) praat met Boshuizen (100 leden) over een nieuwe gezamenlijke toekomst aan de Boshuizerkade en Lugdunum (204 leden) zal ook iets moeten. Het bestuur keek recent naar een oplossing met buurman UVS, maar de leden voelen daar vooralsnog niet voor.

Advertentie

Leiden Politiek Sport Voetbal Vitaal


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×