(Impressies: Synchroon).

Achthoekige woontorens op ABN AMRO-locatie bij station

Aan de Stationsweg in Leiden begint de sloop van het voormalige bankkantoor van ABN AMRO. Direct naast het project Lorentz Leiden met drie flinke torens, komt Octagon. Ook hier gaat het om een ‘plint’ met woontorens. In die plint komen commerciële functies waaronder een hotel, met daar bovenop twee achthoekige woontorens waar het complex ook de naam aan ontleent. Verder wordt ook het voormalige schoolgebouw achter de banklocatie gesloopt en bij de nieuwbouw betrokken.

In de twee woontorens komen koopappartementen. In de Westtoren komen 23 grotere 3- en 4-kamerappartementen van 100 tot 135 vierkante meter. Bovenop komen drie royale penthouses van 135 tot 150 vierkante meter. De appartementen in de Westtoren gaan naar verwachting tussen de 570.000 en de 850.000 euro kosten. In de Oosttoren komen 56 appartementen. Deze zijn tussen de 57 en 78 vierkante meter groot. Prijzen hiervan zijn nog niet bekend.

De verkoop begint eind dit jaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×