(Archieffoto).

Een bedankje voor alle pleegouders in de gemeente Voorschoten

Het is de Week van de Pleegzorg. De gemeente Voorschoten zet daarom al haar pleeggezinnen in het zonnetje door ze een kaartje en een bloemenbommetje op te sturen. Hiermee wil de gemeente Voorschoten de pleeggezinnen bedanken voor hun bijdrage aan de gezondheid en het geluk van kwetsbare kinderen.

In 2019 zijn er in Nederland meer dan 23.000 kinderen opgenomen in pleeggezinnen. Momenteel zijn er in de gemeente Voorschoten al twintig pleeggezinnen, maar dit is nog lang niet genoeg, meldt de gemeente Voorschoten. Nog steeds wachten veel kinderen op een geschikt pleeggezin. De campagne Openjewereld.nl van pleegzorg Nederland nodigt daarom iedereen uit om een kijkje te nemen in de wereld van Pleegzorg.

Ondersteunen
“Soms zien we ook mensen die graag pleegouder zouden willen zijn, maar tegen bepaalde drempels aan lopen, daarom moeten we proberen deze drempels te verlagen,” zegt de Voorschotense wethouder Paul de Bruijn. De gemeente probeert de pleeggezinnen zoveel mogelijk te ondersteunen door het aanbieden van trainingen voor professionals, te werken met voorlichtingsfilms en het organiseren van ontmoetingen tussen pleegouders om ervaringen met elkaar te delen.

Daarnaast bedankt de gemeente Voorschoten de pleeggezinnen nu extra voor hun inzet door middel van het opsturen van het kaartje en het bloemenbommetje.
Pleegouders die onverhoopt niets hebben ontvangen van de gemeente, kunnen contact opnemen via 14071 of een mailtje sturen naar gemeente@voorschoten.nl.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×