Begin van de trajectcontrole bij Zoeterwoude, hectometer 2,2. (Foto: Google Maps).

Vanaf maandag 9 november: trajectcontrole N11

Op de N11 tussen Leiden en Bodegraven wordt vanaf maandag 9 november de trajectcontrole aangezet. De controle is actief op twee delen van de N11 in beide richtingen. Flitspalen bij de kruising Zoeterwoude blijven staan en flitsen alleen nog op roodlichtrijders.

Het eerste deel van de controle van Leiden richting Bodegraven is actief tussen hectometer 2,2 (na kruising Zoeterwoude) en 5,4 (voor afslag Hazerswoude). Dan start het tweede deel van de controle na afslag Leidsche Schouw bij Alphen aan den Rijn (hectometer 9,3) en eindigt voor de afslag Bodegraven en de aansluiting A12 ter hoogte van hectometer 11,1.

In omgekeerde richting richting, van Bodegraven naar Leiden is de trajectcontrole actief tussen hectometer 10,9 en 9,2 en tussen hectometer 5,7 en 2,2.

Effectgebied
De trajectcontrole op de N11 handhaaft de snelheid over een langere afstand. Het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten, gemeten in beide deeltrajecten. Daarmee heeft de trajectcontrole volgens het Openbaar Ministerie een groot ‘effectgebied’. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid. Overtredingen van de maximumsnelheid worden automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Maatschappij Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×